پر بازدیدترین‌ها

 

مسایل و مشکلات بروجرد کدامند ؟!؟

 

از : دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و تحلیلگر مسائل مدیریت دولتی ایران.

 

شهر بروجرد؛ زادگاه فرهیختگان و فرزانگان با پتانسیل‌های مادی و معنوی فراوان و سرشار از استعدادهای ناب علمی و فرهنگی قابل افتخار برای نیل به رشد و توسعه همه جانبه نیازمند انسجام و اتحاد یکپارچه؛ سازمان یافته و هدفمند اجرایی و مدیریتی تمام اقشار و آحاد مردمی به شرط حرکت بر مدار عقلانیت است.

بروجرد به زعم نگارنده که سالها کار تخصصی در حوزه امور برنامه و بودجه کشور کرده و بخوبی اوضاع و احوال شهر بروجرد را با مطالعه و دقت لازم و کافی و موشکافانه بررسی و مطالعه میدانی نموده ام معتقدم که بروجرد از چهار " بی" بشدت رنج می‌برد :

بی کاری ؛ بی آبی ؛ بی توجهی ؛ بی کفایتی.

 الف) بیکاری :

آمارهای جمعیتی استان لرستان نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در لرستان بسیار دردآور است که این امر ناشی از فقدان سرمایه گذاری لازم و کافی در طول پنجاه سال گذشته در این استان میباشد. یعنی حتی بر اساس سند آمایش سرزمین نیز لرستان نتوانسته یا نخواسته شده که به حق و حقوق خود آنهم به نسبت استعدادهایی که دارد برسد. نتیجه این شده که خیل عظیمی از جوانان و افراد مولد از جمعیت لرستان و شهرهای آن فاقد شغل مناسب هستند که اگر بخواهیم نگاهی آسیب شناسانه به این عامل داشته باشیم متوجه خواهیم شد که جرم‌ها؛ بزهکاریها؛ کج رویاها و مشکلاتی نظیر اعتیاد؛ سرقت؛ خودکشی؛ طلاق و... نوعا ریشه در بیکاری دارند.

تجویز راهبردی :

1 - نسخه شفابخش بروجرد برای رفع بیکاری همانا جلب و جذب سرمایه گذاری ها و ایجاد و گسترش مراکز تولیدی و صنعتی و نتیجتا صادرات و ارز آوری است که خود نیازمند بسیج همه منابع و امکانات مدیریتی به این سمت و سو میباشد.

2 - کار هوشمندانه روی مقوله توریسم و گردشگری. بروجرد به طرز شگفت انگیزی استعداد دارد تا به عنوان یک قطب بزرگ گردشگری در خاورمیانه تبدیل شود. چرا که شرایط استراتژیک جغرافیایی و آب و هوایی؛ فرهنگ و تمدن والای مردمان آن ؛ گذشته پر افتخار تاریخی و درخشندگی بیشتر خورشید علم و فرهنگ و هنر در آنجا می‌تواند نوید بخش آینده ای بس روشن برای بروجرد باشد.

ب) بی آبی :

متاسفانه بدلیل فقدان یک راهبرد عالمانه و مبتنی بر آینده پژوهی و سوء مدیریت در حوزه مدیریت منابع آب؛ آبخوان داری و آبخیز داری ؛ سد سازی و... سفره های خدادادی آبی زیرزمینی خصوصا در روستاها در طول این سالها دچار آسیب‌های فراوان و خشک شدگی و نابودی شده اند. عدم مدیریت صحیح و درست در امر توزیع عادلانه آب برای همگان به تناسب نیازها و کارکردها ؛ معماری و شهرسازی بی ضابطه؛ جزیره ای عمل کردن سازمان‌ها و فقدان نگاه سیستماتیک به مسائل و مشکلات؛ لرستان و بروجرد را با بحران بی آبی روبرو کرده است.

تجویز راهبردی :

به نظر می‌رسد بروجرد نیازمند یک نقشه راه جامع برای امور آب و فاضلاب است چرا که با طرح و برنامه و تصمیمات مقطعی نمی‌توان بطور اساسی مشکل بی آبی را حل و فصل کرد بلکه ما در سطح استان لرستان به شدت باید پایبند به تأمین و توزیع عادلانه آب باشیم. ما هنوز دارای یک اولویت بندی دقیق و درست و برنامه ریزی شده از نحوه کاشت؛ داشت؛ برداشت و... محصولات کشاورزی نیستیم و با وجود پیشرفت‌های شگفت انگیز جهان در امر کشاورزی و آبیاری زمین‌های زراعی متاسفانه به روش‌های کاملا سنتی و پرهزینه و کم بازده از منابع آبی استفاده می‌کنیم. حتما بایستی با استفاده از هوش مصنوعی و آبیاری هوشمند؛ ایجاد تاسیسات و کانالهای آب و فاضلاب و سایر اقدامات فنی و حرفه ای پیشگیرانه در راستای تأمین و توزیع عادلانه آب گام برداریم.

 

پ) بی توجهی :

با روی کارآمدن دولت سیزدهم بنده طی یادداشتی خطاب به رئیس جمهور محترم خواهش کردم که ما از ایشان انتظار هیچ کاری نداریم بجز آباد کردن هفت استان واقعا محروم کشور که عبارتند از : لرستان؛ ایلام؛ خوزستان؛ بوشهر؛ هرمزگان؛ سیستان و بلوچستان؛ خراسان جنوبی. اهل فن اگر دقت کرده باشند این هفت منطقه و استان حدود پنجاه سال است که رنگ رشد و توسعه پایدار را آنچنانکه باید و شاید به خود ندیده اند؟!؟ علت هر چه که بوده امروزه واقعا اگر مسائل و مشکلات این استان‌ها برطرف شود به جرأت می‌توان گفت درصد بسیار بالایی از مشکلات کشور برطرف خواهد شد. اختصاص قطره چکانی بودجه به لرستان باعث شده طرح ها و پروژه های بروجرد نظیر فرودگاه؛ راه آهن؛ ورزشگاه؛ بیمارستان و... به سرانجام مطلوب نرسیده و موجب نارضایتی عمومی گردد. متاسفانه بعضا شاهد بوده ایم که رئیس جمهورها؛ وزراء و... هر کدام شهر و دیار و زادگاه خویش را رنگ و لعاب داده و در مقابل استان‌های محروم در طول سال‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و طبیعی است که مسائل و مشکلات آنها بقدری بر روی هم انباشته شده که برطرف کردنشان سالها زمان می‌برد.

تجویز راهبردی :

اساسا دولتمردان می‌بایست یک بار عزم خود را جزم کرده و در برنامه های توسعه ای پنج ساله و بودجه های سنواتی محرومیت زدایی را سرلوحه کار خود قرار دهند. از طرفی تلاش مجدانه شود تا هر گونه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فعلا فقط به این هفت استان ذکر شده اختصاص یافته و مشوق ها و معافیت‌های بالایی برای آنها در نظر گرفته شود. 

ت) بی کفایتی :

بر همگان روشن است که بی کفایتی و سوء مدیریت مدیران چه بلایی بر سر لرستان و بروجرد آورده است. شهرداران؛ فرمانداران؛ اعضای شورای شهر؛ رؤسای ادارات و خصوصا نمایندگان بروجرد در مجلس چنانچه بر اساس شایسته سالاری و بدور از حب و بغض های سیاسی و تعصبات قومی قبیله ای و طایفه بازی و... انتخاب و انتصاب شوند قطعا شاهد گشایش در امور خواهیم بود. بارها و بارها تأکید کرده ام که تعصب و هیجان بیجا و کاذب را کنار بگذاریم و بر اساس عقلانیت دست به انتخاب افراد بزنیم. استان لرستان تعداد 9 نفر نماینده در مجلس دارد. اگر این 9 نفر انسان‌هایی عالم و آگاه به دانش مدیریت و اقتصاد باشند آیا قدرت و توانمندی آنها در مجلس بیشتر نخواهد بود؟!؟ آیا اگر این 9 نفر سابقه کاری و تجربه کاری اداری مالی در حوزه برنامه و بودجه و اقتصاد و صنعت داشته باشند واقعا در مجلس مفیدتر نخواهند بود؟ من بسیار متعجب هستم چگونه مردم با انتخاب نادرست خود انتظار نتایج درست برای شهر خود دارند.؟!؟ 

جالب است همین مردمی که بر اساس تعصب و طایفه بازی و شام و ناهار و... به کسی رأی می‌دهند؛ مدتی نمی‌گذرد که معترض می‌شوند؛ این چه نماینده ای است که ما داریم ؟ چرا کفایت ندارد؟ چرا قدرتی ندارد؟ چرا در مجلس تحویلش نمی‌گیرند و بازی داده نمی‌شود ؟ چرا در کمیسیون مهمی حضور ندارد؟ و...

 انتخاب و انتصاب فرمانداران و شهرداران و دهیاران و بخشداران و... نیز چنانچه بر اساس کفایت و شایستگی ها نباشد دست بدست هم داده و بروجرد را به حال و روزی میرساند که شاهد آن هستیم که خود نیازمند یک بحث مفصل جامعه شناختی و روان شناختی و مدیریتی است.

تجویز راهبردی :

اگر مردم شریف بروجرد قول دهند و تصمیم بگیرند که بر اساس آداب و احکام حقوق شهروندی و جایگاه مسئولیت اجتماعی خود خصوصا در موضوع انتخابات بر مدار عقلانیت حرکت کرده و از هرگونه تعصب بیجا و هیجان کاذب دست برداشته و نگاهی آینده نگر به سرنوشت شهر بروجرد داشته و دو نفر نماینده جدید متخصص و متعهد ؛ همدل و هماهنگ ؛ سرد و گرم روزگار چشیده؛ آگاه به مسائل کشور و جهان و خصوصا راهگشا در مجلس که بتوانند در کمیسیون‌های تخصصی و مهم و حساس مجلس نظیر کمیسیون برنامه؛ بودجه و محاسبات ؛ کمیسیون عمران و کمیسیون صنایع جانمایی مناسبی داشته باشند را رأی دهند و انتخاب کنند تا چهار سال خیالمان راحت خواهد بود که آدمهایی باکفایت را به سهم خود انتخاب کرده ایم. همگان می‌دانند که پول و اعتبار و بودجه در همین کمیسیون برنامه و بودجه است. راه آهن و فرودگاه و جاده و راه های مناسب داشتن در همین کمیسیون عمران است و برخورداری از انواع شهرک‌های صنعتی و تولیدی و منطقه ویژه اقتصادی و... نیز در کمیسیون صنایع و اقتصاد . به هر کسی دوست دارید رأی بدهید؛ این حق شماست اما اول ببینید واقعا آن فرد بدرد کدام کمیسیون مجلس می‌خورد و اینکه آن کمیسیون چقدر در سرنوشت و پیشرفت بروجرد مفید و موثر است. اگر این تحلیل؛ منطقی و عقلایی است؛ لطفا در آگاهی بخشی عمومی و دانایی محوری و حرکت بر مدار عقلانیت آنرا نشر دهید. 

چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید.

گفتا ز که نالیم ؛ از ماست که بر ماست.

والعاقبه للمتقین.

 

لینک کوتاه : b7718
کد خبر : 24675
علی قدرت نجفی
مدرس ارتباطات در ایران ، نویسنده، رسانه نگار، دبیرکل حزب... مدیرمسئول، رسانه های اعتلای ایران، سراسری خزانه، اعتلای لرستان، مدیرعامل انجمن و... 09163604148
نوشتن دیدگاه

رسانه برخط سراسری اعتلای ایران

اعتلای ایران به شماره مجوز 82972 (از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي) كه 2 مهر 1397 از هيأت نظارت بر مطبوعات كشور مجوز انتشار گرفت و رسالت خود را آگاهی بخشیدن به مردم ایران می داند.

مطالب منتشر شده، بيان‌گر ديدگاه " اعتلای ایران " نمی‌باشند. و در پذيرش، "رد" و يا "ويرايش" مطالب ارسالی مختار است.